Coach voor Kind

Werkwijze bij sociaal emotionele problematiek en verlies:

 

  • Ouders hebben eerst een intake gesprek met mij over hun kind. Vaak spreek ik bij de ouders thuis af. Tijdens dat gesprek stellen we samen de hulpvraag vast en adviseer ik de ouders hoe zij hun kind tijdens het coachingstraject kunnen ondersteunen.

 

  • Vervolgens heb ik ongeveer 4 sessies met het kind waarin we de hulpvraag verder uitwerken en samen op zoek gaan naar zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden.

 

  • In het vervolgtraject (ongeveer 5 tot 15 sessies) ga ik met het kind aan de slag. Hoe kan het kind zijn kwaliteiten inzetten in situaties waar het moeite mee heeft (hulpvraag van het kind).

 

  • Ter afronding heb ik een gesprek met de ouders (evaluatiegesprek).

 

Als coach help ik het kind oplossingen in zichzelf te vinden, zodat het op eigen kracht verder kan. Hierbij maak ik gebruik van verschillende mogelijkheden, zoals gesprekstechnieken (onder andere Gordon en RET), spelvormen (kwaliteitenspel, huis van gevoelens) en creatieve werkvormen (zoals metaforen, verhalen, handpoppen, tekenen en klei). 

 

Het kan zijn dat het kind een andere hulpvraag heeft dan de ouders veronderstellen. In dat geval ga ik verder met wat het kind aangeeft, uiteraard in overleg met de ouders.

 

Werkwijze bij echtscheiding en omgangsbegeleiding; klik hier.